Uitleg en regels

De Ronde van de Driemanspolder bestaat uit een ronde van ongeveer 6 km die door een hardloper eenmaal (6 km), tweemaal (12 km) of driemaal (18 km) wordt afgelegd. Daarnaast zijn er twee kleine ronden van 1 en 2 km (onverhard) voor de jonge hardlopers en de mogelijkheid om als team (drie hardlopers in estaffettevorm, ieder een ronde) mee te doen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om een deel van het parcours (naast het parcours op de wandelpaden) wandelend af te leggen (ongeveer 3 en 8 km).

De start en finish vinden plaats vanaf en op het terrein van Camping De Drie Morgen.

De deelnemers en toeschouwers kunnen gebruik maken van het sanitair van de camping.

De laagdrempeligheid en het eenvoudige karakter van de Ronde van de Driemanspolder geven de loop haar charme. Tijdswaarneming wordt hier nog met de hand geregistreerd.

Zie hieronder een foto van het parcours van 6, 12 en 18 km.

Inschrijvingskosten

Aan deelname aan de Ronde van de Driemanspolder zijn inschrijvingskosten verbonden. De inschrijvingskosten zijn als volgt:

1 km (jeugd) – 5 euro

2 km (jeugd) – 5 euro

3 km (wandelen) – 7,50 euro

8 km (wandelen) – 10 euro

6 km – 7,50 euro

12 km – 12,50 euro

18 km (individueel) – 15 euro

18 km (estafette) – 30 euro in totaal

Na-inschrijving

De online inschrijvingsmogelijkheid voor deelname aan de Ronde van de Driemanspolder geldt tot en met 2 november a.s. Na-inschrijving is mogelijk op de dag van de loop zelf met de volgende verhoogde inschrijvingskosten:

1 km (jeugd) – 7,50 euro

2 km (jeugd) – 7,50 euro

3 km (wandelen) – 10 euro

8 km (wandelen) – 12,50 euro

6 km – 10 euro

12 km – 15 euro

18 km (individueel) – 17,50 euro

18 km (estafette) – 35 euro

Voor de na-inschrijving zijn beperkte startnummers aanwezig. Indien je contant betaald, graag gepast betalen of direct bancair overmaken naar het rekeningnummer van Stichting Aardedraad.

Goed doel

Aan de Ronde van de Driemanspolder is een lokaal goed doel verbonden op het gebied van kankerbestrijding en/of hulp bij kanker. De Ronde van de Driemanspolder heeft zich verbonden aan het Maja Anjohuis (voorheen genaamd: Kankerpatienten Inloophuis Zoetermeer).

Dit inloophuis is een lokaal initiatief voor (ex-)kankerpatienten en hun verwanten in Zoetermeer en is een warme plek voor mensen om te ontmoeten, delen, leren en verwerken.

Naast de betaling van de inschrijvingskosten voor deelname aan een afstand van de Ronde van de Driemanspolder, kun je een donatie doen voor het Maja Anjohuis.

Wil je niet deelnemen aan de Ronde van de Driemanspolder, maar wel een donatie doen? Dat kan! Losse donaties kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL43RABO0333097572 t.n.v. Stichting Aardedraad.

Drinkpost met water

De drinkpost met water zal worden ingericht net na de afslag naar de finish. Dat betekent dat de wandelaars van de 3 en 8 km en lopers van de 6 km geen gebruik kunnen maken van de drinkpost tijdens hun loop.

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich op het terrein van Camping De Drie Morgen en is geopend van 9:30 – 10.30 uur. Het startnummer is bij het wedstrijdsecretariaat op vertoon van je legitimatiebewijs op te halen.

Starttijden

Het overzicht van de starttijden van de eerstvolgende editie zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Prijzen

Prijzen worden uitgedeeld in iedere serie met uitzondering van de wandelafstanden.

Het tijdschema voor de prijsuitreiking van de eerstvolgende editie zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Eten en drinken

De deelnemers krijgen na hun finish fruit of een broodje met worst aangeboden. Ook is er een ijsco en/of snertverkoper op het terrein aanwezig. Verder zal er beperkt koffie, thee, frisdrank en een kleine versnapering tegen betaling aanwezig zijn. Neem zelf voldoende eten en drinken mee. Dit geldt zowel voor de deelnemers als de toeschouwers.

Parkeren

Op het terrein van Camping De Drie Morgen zijn parkeerplaatsen beschikbaar. Gezien het duurzame karakter van de loop wordt iedereen verzocht om (indien mogelijk) te voet of met de fiets naar het evenement te komen.

Reglement

Het reglement van de loop vind je hier.

Sponsoren

De Ronde van de Driemanspolder wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Speciale dank gaat uit naar:

  • Marcello Cappucinno

Contact

Zijn er vragen en/of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de Ronde van de Driemanspolder, neem dan contact op via het e-mailadres info@rondevandedriemanspolder.nl.